Kretsen-kontaktinfo  -  Klubber  - KM - Mesterpoeng
NBF Lofoten og Vesterålen
  STARTSIDE TERMINLISTE RESULTATER SYSTEMER BILDER
Email: kontakt -(at)- lovebridge.no
Velkommen til NBF Lofoten og Vesterålen sine bridge sider.
 
Diverse

 NM lag 2005
 NM lag 2011

På siden nå: 109

VesterŚlen Krets av NBF - √rsberetning til kretstinget 1996

Forfatter: . 4048 Lesninger
  Utskrift av Siden   Eksporter til PDF format   Send til en venn


 

ÅRSBERETNING 1995/1996

 

VESTERÅLEN KRETS AV NBF

Kretsstyret har i perioden bestått av:

Formann John Solum

Kasserer Terje Ingvaldsen

Ungdomskontakt Pål T. Fondevik

Det har i sesongen vært avhold 5 styremøter og behandlet 25 saker. Det har i tillegg vært jevnlig kontakt mellom styremedlemmene der det har vært nødvendig. John Solum ba seg fritatt sitt verv som formann i kretsen av private årsaker, og inn i dette vervet har Pål T. Fondevik gått. Samtidig har Bjørn Bruun overtatt som ungdomskontakt.

Antall medlemmer i kretsen har i inneværende sesong fordelt seg på 241 seniorer og 9 juniorer, totalt 250. Dette er en oppgang fra forrige sesong, og er meget positivt. Imidlertid må klubbene stå på med å avholde nybegynnerkurs, spesielt med tanke å få flere unge spillere med. I denne sesongen har Andenes BK og Myre BK avholdt slike kurs, og kretsstyret er meget glad for dette, og håper at flere klubber tar opp hansken og avholder kurs neste sesong.

 

TURNERINGER.

Andenes BK ble 50 år i 1995, og i den forbindelse arrangerte klubben en jubileumsturnering den 2. og 3. september med imponerende 60 par til start. Klubben sponset Norges landslagspar Tor Helness og Geir Helgemo nordover, og disse vant også turneringen. På kvelden arrangerte klubben gratis festmiddag for alle deltakerne. Taler og gaver ble overrakt fra flere kretser og klubber. Kretsen vil med dette gratulere Andenes BK med en meget vellykket turnering og vel overstått jubileum.

KM lag ble arrangert 1. helg på Myre og 2. helg i Lødingen med 12 lag til start. Vinnere ble Sortland BK med Håkon A. Bergsrud, Gunnar Harr, Olav Ellingsen, Stig Iversen og Pål T. Fondevik.

KM par ble arrangert på Andenes med 26 par. Vinnere ble Torbjørn Dragland og Trond E. Jentoftsen fra Sortland BK. Vinnerne skulle representere kretsen i NM, men da Trond Jentoftsen ikke var medlem av Sortland BK, måtte det sendes en forespørsel til NBF om dette. De behandlet saken i styremøte, og i svarbrev sa de at paret ikke kunne delta i NM på grunn av at medlemskapet ikke var i orden. Dermed blir det par som kom på 2. plass i KM som skal delta i NM. Det var Rolf Lehn og Robert Lehn fra Sortland. Vi ønsker lykke til !

3. divisjon ble arrangert 1. helg på Sortland og 2. helg i Bodø. Kretsen hadde to lag med, Andenes BK og Sortland BK. Andenes ble til slutt nr. 2 og Sortland ble nr. 5.

4. divisjon ble arrangert på Stokmarknes og Straume med 12 lag på startstreken. Vinnere ble Andenes BK med spillerne Lars Ove Solheim, Jan Olsen, Randi Nilsen og Rolf Jensen. I kvalifisering for 3. divisjon klarte laget dessverre ikke å kvalifisere seg.

Julebukken som skulle arrangeres av Sortland BK den 6. januar 1996 ble dessverre avlyst på grunn av dårlig deltakelse.

Sortland BK arrangerte KM mix den 25. mars med 21par til start. Her deltok det par fra kretsene i Vesterålen og Lofoten. Vinnere ble Randi Lillevik og Einar Størkersen fra Svolvær BK.

Det ble arrangert KM singel på Stokmarknes den 20. mars med 24 spillere på startstreken. Vinner ble Bjørn Bruun fra Stokmarknes BK. Tilbakemeldingen fra deltakerne var svært positiv, og kretsen satser på å arrangere denne turneringen også neste sesong.

Lødingen BK arrangerte sin tradisjonsrike vårturnering på Offersøya feriesenter den 11. mai. Denne turneringen er etter hvert blitt meget populær. I år var det påmeldt hele 50 par, men på grunn av kapasitet på spillelokalene, måtte en kutte ned på deltakerantallet til 36 par. Kretsstyret er meget glad for at denne parturneringen har god deltakelse, da vi har problemer med å arrangere flere parturneringer i løpet av sesongen. Det kan se ut som at turneringer som arrangeres i løpet av våren / sommeren er de som får best deltakelse. Dette er iallefall noe en må se nærmere på. Vinnere ble Anders Kristensen-Bård Risnes fra Harstad.

I de siste årene har Sortland BK gjort det svært bra i NM lag, der de mange ganger har blitt slått på målstreken når det gjelder deltakelse i finalen. I år var det også Sortland BK som kom lengst av våre lag der de ble slått av Alta BK i 5. runde.

I år deltok bare en spiller fra kretsen i kvalifisering for NM junior. Desverre greide ikke Gunnar Harr fra Sortland BK å kvalifisere seg, men det blir helt sikkert flere muligheter for denne spilleren i årene som kommer. Han er allerede uttatt til Nordisk mesterskap i yngre junior. Imidlertid bør en igjen nevne klubbenes ansvar i å avholde nybegynnerkurs, og dermed få flere med, spesielt på juniorsiden.

Kretsstyret vil også nevne deltakelse der spillere fra klubbene i kretsen har gjort meget god representasjon i større turneringer utenfor kretsen:

Nappstraumen Open Lofoten juli 1995 (56 par):

3. plass til Sigve Smørdal - Pål T. Fondevik, Stokmarknes BK

5. plass til Håkon A. Bergsrud - Torbjørn Harr, Sortland BK /Harstad BK

Påskebridge Olrud på Hamar 1996 A-puljen (52 par):

7. plass til Gunnar Harr - Stian Sundklakk, Sortland BK/Bardu

Midnight Sun Bridge Festival i Tromsø juli 1995:

1. plass i par til Hans. B. Bjerkås - Helge Jacobsen Lødingen/Harstad

1. plass i lag til Stein W. Andreassen, Skjalg Solum, Sigve Smørdal og Pål T. Fondevik, Stokmarknes BK

Gildetun-turneringen Kvænangen april 1996 (60 par):

2.plass til Gunnar Harr - Pål T. Fondevik, Sortland BK

3. plass til Skjalg Solum - Terje Ingvaldsen, Stokmarknes BK

6. plass til Bjørn Bruun - Geir Hansen, Stokmarknes BK

 

DIVERSE

Kretsstyret må igjen minne klubbene på at alle turneringer som arrangeres i kretsen med kretspoeng, der skal resultatliste og innbydelse sendes kretsstyret. I tillegg skal kretsstyret ha beskjed hvis en turnering blir avlyst.

En vil også henstille til klubbene at en ser til at alle spillere som representerer klubben i turneringer har sitt medlemskap i orden, dette for å unngå den problematiske situasjonen vi opplevde i KM par. Arrangør av turneringer har i alle år tatt i mot påmeldinger både fra klubber og enkeltspillere. Hvis påmeldingen kommer fra enkeltspillere må arrangør sjekke om spilleren har sitt medlemskap i orden. Dette er absolutt ingen kritikk til Sortland BK som hadde sjekket medlemskapet til sine påmeldte deltakere, og hadde gjort alt riktig. Imidlertid hadde et par meldt seg på direkte til arrangøren som medlemmer av Sortland BK. Her må kretstinget bli enige om hvilke retningslinjer arrangører skal forholde seg til ved påmelding, da NBF har innstrammet dette med medlemsskap de siste 2-3 årene. Dette vil en komme tilbake til under punktet innkomne forslag.

Etter KM par ble det stilt spørsmål om Torbjørn Dragland og Trond Eirik Jentoftsen kunne beholde KM tittelen. Kretsstyret tok kontakt både med NBFs sekretariat og Åge Salin som er leder i turneringsutvalget angående dette. De ga tilbakemelding på at kretsstyret kunne avgjøre dette. Kretsstyret har i møte vedtatt at Dragland og Jentoftsen kan beholde sin tittel, men at det fra og med neste sesong blir innarbeidet regler for dette, og at spillerne skal være medlem i klubb i kretsen for beholde tittelen. Dette fordi dette med medlemskap må innarbeides, og retningslinjer må lages.

Kretsstyret er meget glad for at Andenes BK og Myre BK har avholdt nybegynnerkurs denne sesongen. I brev til klubbene fra kretsens ungdomskontakt i august 1995 ble det nevnt at de klubber som arrangerte slike nybegynnerkurs skulle motta et diplom for dette på kretstinget. Andenes BK og Myre BK vil motta et slikt diplom på årets kretsting.

Denne sesongen var det terminfestet tre parturneringer utenom KM par, og det er i utgangspunktet lite. Av disse måtte Julebukken på Sortland avlyses på grunn av dårlig deltakelse. I de senere år har det vært et klart tegn til at turneringsaktiviten hos spillerne har vært sterkt dalende. Kretsstyret henstiller til klubbene at de aktivt arbeider for at spillerne deltar mer på terminfestede parturneringer. Et bidrag kan være at klubbene yter økonomisk bistand til klubbens deltakere.

KM mix har de siste sesongene blitt arrangert i Vesterålen også med par fra Lofoten. Kretsstyret tar kritikk for at det ikke ble avtalt en ordning med Lofoten hvis et par derfra skulle kvalifisere seg. Denne sesongen vant et par fra Lofoten, mens vår krets måtte betale startkontingenten til NM mix. Se forøvrig forslag om dette under punktet innkomne forslag.

Økonomien til kretsen var svært dårlig da vi overtok kretsstyret foran denne sesongen. I og med dette ble det tatt initiativ til å lage en kretshåndbok. Denne ble solgt til enkeltmedlemmer for kr. 10,- pr. stykk, dessuten fikk en inn annonseinntekter. Dette har medført at økonomien har bedret seg betraktelig. For neste sesong vil en ny håndbok bli utarbeidet. Kretsstyret ber derfor klubbene gjøre følgende:

Kontakte potensielle annonsører i sitt nærområde. Få et oppsett med tekst og logo som en ønsker å ha med i håndboken. Prisene på dette er: 1/1 side kr. 900,-, ½ side kr. 600,-, ¼ side kr. 300,-. Senest 10. august må annonsene sendes til kretsen.

Kretsstyret vil berømme Andenes BK som har kjøpt inn egen dubleringsmaskin for utdeling av kort. Dette vil lette arrangører i kretsen, og kretsstyret henstiller til klubbene at tilbudet benyttes.
Stokmarknes 24. mai 1996

For Vesterålen krets av NBF

Pål T. FondevikCopyright © by Bridge i Lofoten og Vesteralen
Alle rettigheter er reservert.


Kategori: VesterŚlen Krets av NBF
Emneord: Ingen
Bokmerke: Share/Save/Bookmark

[ Tilbake ]
Aktivitetskalender
<< September 2021 >>

M T O T F L S
    12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930     

Lenker
Mye bridge
Mye bridgestoff
Les GEOs Blogg hos NBF
Les bridge i bladet Bridge i Norge
Mye bridgestoff
Mye bridgestoff
Mye bridgestoff
Delta pŚ NBF Bridgefestivalen som er Norges stÝrste bridgebegivenhet
Mye bridgestoff
Mye bridgestoff
Spill bridge og fÝlg med pŚ rama pŚ Bridge Base Online
Les GEOs Blogg hos NBF
Mange bulletiner
Mye bridge
Mye bridge
 
Sidegenerering: 0.11 Sekunder